Nathalja - 04 / Sep / 2021
HELP! WAT MOET IK AAN BIJ DEZE DRESSCODE?
Altijd weer lastig, wanneer je een uitnodiging ontvangt met een dresscode erop. Welke dresscode's komen het vaakst voor en wat betekenen ze ook alweer. Onderstaand heb ik ze even kort voor je uitgelegd.

COCKTAIL: de naam zegt het al, een cocktailjurk! Op de knie of net erboven. Je draagt er een hak en een uitgaanstasje of clutch. Sieraden mag voor en beetje extra bling.
BLACK TIE: een lange avondjurk, dus over de knie met stijlvolle hakken en bijpassende clutch. Matig in het gebruik van sieraden. Bij de dresscode WHITE TIE wordt het dragen van sieraden zelfs niet gewaardeerd. Een oorknopje is dan al voldoende. Denk hierbij ook aan een stola en halflange handschoenen zonder het dragen van ringen erover. Uiteraard kies je bij white tie voor een jurk tot minimaal over de kuit.
TENUE DE VILLE: een rok of jurk die minstens op de knie valt, liefst met hakken en officieel ook met panty. Het dragen van een pantalon of mantelpakje is ook prima, wanneer het evenement niet te formeel is, en een jasje is altijd goed. Voor de heren geldt zoiezo jasje-dasje bij tenue de ville.
SMART CASUAL of CASUAL CHIC: deze twee dresscodes schuren dicht tegen elkaar. Ze zijn beide netjes, maar niet te formeel. Een nette broek of rok met een mooie blouse of blazer is vaak al voldoende. Bij het casual chic thema wordt een jurkje voor de dame toch wel aangeraden. Een platte schoen mag, en bij casual chic kiezen we voor een hakje. Bij beide thema's is een sneaker uit den boze.
CASUAL: de makkelijkste dresscode, want je mag dragen wat je normaal in het dagelijks leven ook draagt. Of het nou een jeans of sneakers is, het kan allemaal. Ga vooral niet over de top bij dit thema. Comfort en draagbaarheid is pre, vooral geen hakken, strakke rokjes of korte jurkjes. Doe wel een beetje moeite uit respect voor de gastheer en/of gastdame. Zo vanuit je werk in je werkkleding met vlekken of gekreukt shirt is uiteraard een no-go.